Kinderyoga

Yogalessen voor kinderen zijn anders dan yogalessen voor volwassenen, de lessen hebben een thema, zijn speels van opzet en afgestemd op de belevingswereld van kinderen. Kinderyoga heeft een gunstig effect op de ontspanning, motoriek, het zelfvertrouwen en het concentratievermogen. De fantasie en creativiteit worden gestimuleerd.

Tijdens de yogales maken kinderen op een speelse manier kennis met hun lichaam. Aan de hand van een thema gaan we yogaoefeningen doen, ontspannen, ademspelletjes, masseren, samenwerkingsoefeningen en tekenen. Dit doen we met yogakaartjes, prentenboeken, muziek en andere attributen.

Hierdoor wordt een kind bewust van wat hij kan en wat hij nog niet kan en hoe hij zijn grenzen zelf leert aangeven. Creativiteit en verbeeldingskracht staan centraal in deze les.

Kinderyoga staat momenteel niet op het rooster.

Tieneryoga

Als je te oud bent voor kinderyoga, maar nog een beetje te jong voor yoga voor volwassenen, is tieneryoga iets voor jou. Soms kan het allemaal best veel zijn wat er van je gevraagd wordt. Door school, je ouders, vrienden en dan niet te vergeten via social media. Dan is het best fijn om een moment in de week te hebben dat helemaal voor jou is. Waarbij je met jezelf bezig bent, beweegt op een manier die ontspannen en relaxed is. Wat er voor zorgt dat je meer rust in je hoofd en je lijf gaat voelen. Tieneryoga is niet “zweverig” maar leuk en voornamelijk bedoeld om dagelijkse stress los te laten en meer in balans te komen.

Je hoeft zeker niet lenig te zijn of ervaring te hebben met yoga. Dat is nou precies wat er zo fijn is aan yoga. Je mag oefenen en werken binnen je eigen lichaamsgrenzen en rustig aan gaan ontdekken. Je oefent immers met je eigen lijf en op je eigen niveau voor jezelf. Plezier en ontspanning staan voorop.

Tijdens de tieneryogalessen worden yogahoudingen, ontspanning, muziek en meditatie gecombineerd. Je hebt contact met leeftijdgenoten en de mogelijkheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen. De lessen zijn positief en hebben het doel het welzijn van tieners te vergroten, we werken elke week met een thema zoals zelfvertrouwen, geduld of samenwerken.

Vanaf 4 september 2020 bij VOKA in Amstelveen, voor tieners van 10 tot 15 jaar op vrijdagmiddag van 16.30 uur tot 17.30 uur.