Waar zit jouw pauzeknop?

Heb je geen idee waar jouw pauzeknop zit, dan is mindfulness iets voor jou. Je hebt het vaak druk met allerlei activiteiten thuis, op school of ergens anders en je kunt je hierdoor onzeker, snel afgeleid of onrustig voelen. Op school heb je soms moeite je te concentreren. Je hoofd zit helemaal vol!

De aan-knop doet het wel, maar hoe kan jij jouw pauzeknop ontdekken?

Door het volgen van een mindfulnesstraining.

Mindfulness leert je te herkennen wat je voelt in je lichaam. Door mindfulness leer je dat je jezelf ook op een vriendelijke manier kunt toespreken, in plaats van met zelfkritiek en strengheid. Het is prettig om te weten hoe je met allerlei emoties, zowel fijne als lastige, om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden en zonder ze te negeren. Mindfulness leert je dat het niet erg is als je een keer een slechte dag hebt. Het vergroot je emotionele veerkracht en geeft je zelfvertrouwen.

De mindfulnesstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van een uur. Elke bijeenkomst heeft een ander thema, je leert je aandacht richten, met aandacht luisteren, voelen en proeven. Je leert herkennen wat je voelt en hoe je op een vriendelijke manier daarop kunt reageren. Je leert kijken naar je gedachten zonder er meteen iets mee te doen.

De training is voor 3 tot 8 kinderen uit groep 6, 7 of 8 van de basisschool en kost €120,- Het boek Mindfulkids Heartfulkids van George Langenberg sluit aan bij deze mindfulnesstraining en is zeer aan te bevelen om aan te schaffen.