Over mij

Mijn naam is Angela Könst, ik ben leerkracht in het basisonderwijs sinds 2002 en geef daarnaast yoga- en mindfulness-lessen aan kinderen. Dit avontuur is begonnen met de massage-opleidingen die ik uit interesse ben gaan volgen in 2011, daaruit volgde de kindermassage waarbij kinderen in de klas elkaar op de rug en armen masseren en dit leidde weer tot kinderyoga-cursussen bij Helen Purperhart van Jip en Jan. Ik gebruik deze kennis en vaardigheden voor lessen in mijn eigen groep op school. Ik merk dat deze oefeningen een positieve bijdrage leveren aan het groepsklimaat.

Toen ik in het schooljaar 2017-2018 een paar maanden thuis was vanwege burn-outklachten heb ik dit beschouwd als een kruispunt. Wil ik doorgaan op de weg die ik al een tijdje volgde of zal ik een afslag nemen? Ik kwam tot de conclusie dat de doelgroep waarmee ik werk goed bij mij past, kinderen in de basisschoolleeftijd. Helemaal afscheid nemen van het onderwijs wil ik niet, ik wil wel meer balans in mijn eigen leven en een bijdrage leveren aan het welzijn en zelfvertrouwen van de kinderen op school. Ik besloot om de kinderyoga-opleiding waarvan ik al enkele modules gevolgd had compleet te maken en erkend kinderyogadocent te worden. In januari 2019 heb ik de opleiding afgerond. In het voorjaar van 2018 heb ik de Mindfulkids-opleiding gedaan, waarbij ik schoolklassen een 6-weekse mindfulnesstraining geef.

Mijn missie is om kinderen en hun ouders kennis te laten maken met kinderyoga en mindfulness en ze te laten delen in het plezier waardoor ze zichzelf beter leren kennen en om kunnen gaan met emoties. Ik wil graag samenwerken met ouders, leerkrachten, scholen en andere organisaties.

Gevolgde opleidingen